Nuförtiden har vi bredband ute på ön. Tidigare hade vi internet via ADSL, och då kändes det rimligt att ha telefon kopplad till telefonledningen också. När vi fick bredband var det dags att fundera igen. Det har varit strömavbrott några gånger om året sedan vi flyttade hit, och då går mobilmasten ned i sparläge, verkar det som. När det är strömavbrott kan det vara bra att kunna kommunicera med omvärlden, och då kan man inte heller ha trådlös telefon.

Vi har därför denna telefon. Den fungerar i alla lägen, men det är lite jobbigt att ringa på den. Telefonnumret på den är vårt. För inte så länge sen räckte det med fyra siffror här ute i södra skärgården, eftersom alla hade samma två första i telefonnumret, 97.

Vi kör såhär tills vidare. Kanske avslutar vi kopparkabelabonnemanget om ett tag, men det vore lite intressant att se hur länge det underhålls.