trädgården, huset och människorna i det

Kaminpussel

Uppifrån lotsutkiken, Brännös högsta punkt, ser man vårt hus ganska tydligt. Det är bara ett hus emellan vårt och lotsutkiken, men eftersom det är en avsevärd höjdskillnad så blåser det ändå inte mycket hos oss, i jämförelse.

Denna vecka hade kaminen kommit. Det var svårt att se om det var hela, men det får man väl anta. 1,7 ton ska den väga, enligt specifikationen. Det var många stenar av ungefär samma storlek som stod uppradade likt ett dominospel. Man blev lite nervös när man gick nära.

Efter att vi bestämt hur plattor ska läggas runt kaminen har de fixat en lagom stor gjuten platta, samt fixat hål i skorstenen så att röken kan ta vägen någonstans. Röret som står rakt upp är inluften till kaminen, vilken tas utifrån och i ett rör genom grunden.

Fundamentet var tillsnyggat med en gjuten platta högst upp. Det ska verkligen bli kul att se kaminen på plats om ett par veckor!

I köket hade lite fler skåp kommit upp. Diskbänken stod lutad mot en vägg. 2 meter lång och fin. Det ska bli skönt med lite mer plats i köket, trots att de flesta förmodligen skulle klassa även det nya köket som litet.

Underskåpen får vänta lite. Först ska taket få isolering så att det mesta annat är klart innan golvet läggs ut.

Det ena inomhusfönstret var flyttat, än så länge. Det blev bättre.

Från taket har man fin utsikt åt alla håll.

1 kommentar

  1. Caroline

    Det blir ett trevligt hus!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Brännö 4:64

Tema av Anders NorenUpp ↑